בולונז דגים, פסטה ושמן זית

מצרכים

500 גרם פסטה 

500 גרם דג לוקוס ( או כל דג טרי לבן) קצוץ ביד

3 כפות שמן זית איכותי

2 כוסות רוטב עגבניות עשיר של ברילה

1 בצל סגול פרוס דק

10 שיני שום פרוסות ומטוגנות קלות

1 שומר קצוץ לקוביות

1 גזר קצוץ לקוביות

חצי כוס יין לבן

2 גבעולי סלרי קצוצים לקוביות

אופן ההכנה

  1. במחבת גדולה מטגנים קלות בשמן הזית את הבצל, גזר, סלרי, שומר ושום למספר דקות.
  2. מוסיפים את דג הלוקוס הקצוץ ומבשלים ביחד כ 4 דקות.
  3. מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים ביחד כ 15 דקות.
  4. במקביל מכינים את הפסטה.
  5. עורמים במרכז צלחת הגשה פסטה ומעל את רוטב הדגים העשיר.
  6. אפשר לפזר מעל פרמזן – לפי הטעם.
  7. אופים ב 190 מעלות כ- 15-18 דק' עד שישחימו.

עוד
מתכונים