מצרכים
1 כוס קמח חיטה מלא
1 כוס קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית ישראלי איכותי
2/3 כוס מים
1/2 כפית מלח
40 זיתים ללא חרצנים
1 כף שמן זית+ 1/2 כפית פפריקה או פרג או שומשום
אופן ההכנה
- לשים את כל חומרי הבצק במיקסר או בקערה באופן ידני – לישה לא ארוכה עד קבלת בצק אלסטי וחלק. מכסים ומניחים לשעה.
- לאחר שעה, הבצק תופח רק מעט, מחלקים אותו לארבעה חלקים וכל חלק לעשר יחידות.
- מסננים ושוטפים את הזיתים.
- לוקחים פיסת בצק ומטביעים בה זית צובטים קצוות ומכדררים. מניחים על תבנית מרופדת ניר אפיה.
- לאחר הכנת כל הכדורים, מערבבים שמן ופפריקה ומברישים את הכדורים או מברישים במים וטובלים בפרג או בשומשום.