עראיס ביתי מושלם מרבעי פיתות ובמילוי בשר טחון עם עשבי תיבול ותבלינים.
מצרכים
5 מנות/יחידות: תלוי בגודל המנה
פיתה רגילה – 5 יחידות – סה"כ (500 גרם)
בשר בקר טחון – 500 גרם, עם מעט שומן.
בצל – יחידה גדולה (322 גרם), קצוץ דק.
פטרוזיליה – 1/4 צרור – סה"כ (29 גרם), קצוצה דק.
כוסברה – 1/4 צרור – סה"כ (23 גרם), קצוצה דק.
שמן קנולה – 2 כפות – סה"כ (20 מ"ל)
מלח – 3/4 כפית שטוחה
פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה
כוסברה מיובשת – 1/4 כפית – סה"כ (0 גרם)
כמון טחון – 1/4 כפית שטוחה
שמן הזית להברשה
שמן זית – 1/4 כוס – סה"כ (60 מ"ל), לפי הצורך.
ציוד נדרש – מחבת פסים.
אופן ההכנה
- לחצות כל פיתה לשתיים.
- לערבב את כל מצרכי המילוי ביחד ולחלק ל- 10 קציצות מוארכות.
- לדחוס בכל חצי פיתה קציצה מוארכת אחת ולהדק מעט כדי שהבשר יתפרס בפיתה. לחצות כל חצי פיתה לחצי כך שנקבל רבעים.
- להבריש כל עראיס בשמן זית משני הצדדים.
- לחמם מחבת פסים היטב ולטגן את העראיס מכל הצדדים תוך כדי הידוק על מחבת הפסים מפעם לפעם. מומלץ להגיש לצד סלט ירקות ערבי והמון טחינה… מתקבל עראיס ביתי מושלם!