עראיס במחבת פסים

עראיס ביתי מושלם מרבעי פיתות ובמילוי בשר טחון עם עשבי תיבול ותבלינים.

מצרכים

5 מנות/יחידות: תלוי בגודל המנה

פיתה רגילה – 5 יחידות – סה"כ (500 גרם)

בשר בקר טחון – 500 גרם, עם מעט שומן.

בצל – יחידה גדולה (322 גרם), קצוץ דק.

פטרוזיליה – 1/4 צרור – סה"כ (29 גרם), קצוצה דק.

כוסברה – 1/4 צרור – סה"כ (23 גרם), קצוצה דק.

שמן קנולה – 2 כפות – סה"כ (20 מ"ל)

מלח – 3/4 כפית שטוחה

פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה

כוסברה מיובשת – 1/4 כפית – סה"כ (0 גרם)

כמון טחון – 1/4 כפית שטוחה

שמן הזית להברשה

שמן זית – 1/4 כוס – סה"כ (60 מ"ל), לפי הצורך.

ציוד נדרש – מחבת פסים.

אופן ההכנה

  1. לחצות כל פיתה לשתיים.
  2. לערבב את כל מצרכי המילוי ביחד ולחלק ל- 10 קציצות מוארכות.
  3. לדחוס בכל חצי פיתה קציצה מוארכת אחת ולהדק מעט כדי שהבשר יתפרס בפיתה. לחצות כל חצי פיתה לחצי כך שנקבל רבעים.
  4. להבריש כל עראיס בשמן זית משני הצדדים.
  5. לחמם מחבת פסים היטב ולטגן את העראיס מכל הצדדים תוך כדי הידוק על מחבת הפסים מפעם לפעם. מומלץ להגיש לצד סלט ירקות ערבי והמון טחינה… מתקבל עראיס ביתי מושלם!

עוד
מתכונים

שינוי גודל פונט
ניגודיות