סלט כרוב לבן, שמן זית ושומשום קלוי

מצרכים

4 מנות/יחידות: תלוי בגודל המנה

כרוב – יחידה בינונית (1539 גרם)

שומשום – 1/4 כוס – סה"כ (35 גרם)

פטרוזיליה – צרור (114 גרם), לא חובה.

שמן זית – 2 כפות – סה"כ (20 מ"ל)

שמן שומשום – כף (10 מ"ל)

מיץ לימון – יחידה (30 מ"ל)

מלח – 1/2 כפית שטוחה

פלפל שחור – קורט, או לבן.

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הכרוב לעובי הרצוי שאוהבים (ניתן גם להיעזר בקולפן רחב).
  2. מחממים מחבת, קולים את השומשום עד לצבע זהוב קלות ומקררים.
  3. קוצצים את הפטרוזיליה ללא הגבעולים.
  4. מערבבים את שמן הזית, שמן השומשום, מיץ הלימון והתבלינים ביחד.
  5. מערבבים את הכרוב עם השומשום הקלוי, הפטרוזיליה והרוטב.
  6. מגישים בתיאבון!

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד
מתכונים