קלמטה – מקור הזן הינו בדרום יוון בעל ערכים תזונתיים של נוגדני חמצון באחוזים גבוהים ואומגה 9. זן זה מומלץ לטיבול סלטים, גבינות וגם מתאים לבישול טיגון ואפיה. דרגת טעם עדין ארומתי.
קורטינה – מקור הזן בדרום איטליה בעל ערכים תזונתיים של נוגדני חמצון באחוזים גבוהים ואומגה 9. זן זה מומלץ לתיבול קר, גבינות, בשר ומרינדות דרגת טעם חזק חריף.
סורי – חבל צור בלבנון ( מקור השם צורי) בעל ערכים תזונתיים של נוגדני חמצון באחוזים גבוהים ואומגה 9. זן זה מומלץ "הבחירה הישראלית" מתאים לסלטים קרים ולחומוס. דרגת טעם ארומטי ודומיננטי.
קורינייקי – מקור הזן בכרתים, בעל ערכים תזונתיים של נוגדני חמצון באחוזים גבוהים ואומגה 9. זן זה מומלץ לסלט יווני סלטים ירוקים לבנה וגבינות. דרגת טעם ארומתי עשבוני.
פיקואל – מקור הזן חבל אנדלוסיה ספרד, בעל ערכים תזונתיים של נוגדני חמצון באחוזים גבוהים ואומגה 9. זן זה מומלץ עמיד לפרוק בחום גבוה מתאים לבישול טיגון אפיה אנטי-פסטי ותיבול עדין. דרגת טעם ארומתי.
פישולן – מקור הזן דרום צרפת בעל ערכים תזונתיים של נוגדני חמצון באחוזים גבוהים ואומגה 9. זן זה מומלץ לבישול, טיגון ,אפיה וסלטים. דרגת טעם ארומטי עשבוני.