קלמטה – מקור הזן הינו בדרום יוון בעל ערכים תזונתיים של נוגדני חמצון באחוזים גבוהים ואומגה 9 זן זה מומלץ לטיבול סלטים , גבינות וגם מתאים לבישול טיגון ואפיה. דרגת טעם עדין ארומתי.
קורטינה – מקור הזן בדרום איטליה בעל ערכים תזונתיים של נוגדני חמצון באחוזים גבוהים ואומגה 9 זן זה מומלץ לתיבול קר ,גבינות, בשר ומרינדות . דרגת טעם חזק חריף
סורי – חבל צור בלבנון ( מקור השם צורי) בעל ערכים תזונתיים של נוגדני חמצון באחוזים גבוהים ואומגה 9 זן זה מומלץ "הבחירה הישראלית" מתאים לסלטים קרים ולחומוס . דרגת טעם ארומטי ודומיננטי
קורינייקי – מקור הזן בכרתים, בעל ערכים תזונתיים של נוגדני חמצון באחוזים גבוהים ואומגה 9 זן זה מומלץ לסלט יווני סלטים ירוקים לבנה וגבינות. דרגת טעם ארומתי עשבוני.
פיקואל – מקור הזן חבל אנדלוסיה ספרד, בעל ערכים תזונתיים של נוגדני חמצון באחוזים גבוהים ואומגה 9 זן זה מומלץ עמיד לפרוק בחום גבוה מתאים לבישול טיגון אפיה אנטי-פסטי ותיבול עדין. דרגת טעם ארומתי.
פישולן – מקור הזן דרום צרפת בעל ערכים תזונתיים של נוגדני חמצון באחוזים גבוהים ואומגה 9 זן זה מומלץ לבישול, טיגון ,אפיה וסלטים. דרגת טעם ארומטי עשבוני.