הזיתים שלנו

זיתי מאכל

  • קלמטה – זית שצבעו סגול כהה בעל מרקם חלק ובשרני הנקרא על שם העיר קלמטה, העיר נמצאת בדרום-מערב האי פלופונסוס שבדרום יוון. עלי זית הקלמטה גדולים כמעט פי שניים מעליהם של זני זית אחרים, את הזיתים לא מוסקים במכונה אלא באופן ידני, זאת על מנת למנוע פגיעה באיכות הזית. הזיתים נכבשים כמספר שבועות במי מלח בלבד, ללא חומרי שימור.
    איך אוכלים ולמה מתאים?
    מושלם עם פסטות, גבינות, סלטים, שקשוקה ובכלל עם אוכל ים תיכוני.

  • קלמטה בסגנון טאסוס – זיתי קלמטה מיובשים במלח ללא נוזלים ולכן נראים מצומקים. לאחר הייבוש מעבירים את הזיתים לשמן זית.
    איך אוכלים ולמה מתאים?
    טעמו המלוח במיוחד והדומיננטי של זית זה הופך אותו למאזט נבחר עם מגוון משקאות ומאכלים.

  • סורי – הסורי הוא זן עץ הזית המוביל בגידולים בישראל. בישראל הזן הסורי פופולרי הן לשמנים והן למאכל. בתהליך הכבישה נעשה שימוש רק במים ובמלח בלד כל מנת לשמר את הטעם היחודי. מקור הזן בלבנון באזור צור הפרי בינוני בגודלו. זן זה בעל צבע ירוק כהה ועמוק וטעים לכל גיל ולכל מאכל.

  • סורי "דפוק" – ההבדל בין הזית הסורי הרגיל לסורי הדפוק הוא שזיתים דופקים על מנת לזרז את תהליך הכבישה שלהם , וכך הם מוכנים למאכל כבר אחרי מספר שבועות בודדים בלבד.
    איך אוכלים ולמה מתאים?
    מעולה לנשנוש ליד בירה או חומוס.

  • פיקואל – מקור הזן בעיר ח'איין,  בספרד. שמו מגיע מצורת הפרי הייחודית המזכירה כיפה של הר (Pico= הר). הפרי מאורך במקצת, מעוגל וסימטרי, בינוני בגודלו ומשמש הן לכבישה והן לשמן. מאפיין עיקרי הוא טעמי הפרי הבולטים.
    איך אוכלים ולמה מתאים?
    מעולה לארוחות ים תיכוניות וכנשנוש לאירוח.

  • קלמטה בסגנון טאסוס – זיתי קלמטה מיובשים במלח ללא נוזלים ולכן נראים מצומקים. לאחר הייבוש מעבירים את הזיתים לשמן זית.
    איך אוכלים ולמה מתאים?
    טעמו המלוח במיוחד והדומיננטי של זית זה הופך אותו למאזט נבחר עם מגוון משקאות ומאכלים.